Rădăcină de Păpădie – Întreagă, Măcinată
Rădăcinile de păpădie sunt folosite de mii de ani ca aliment și medicament pentru a trata anemia, problemele de piele, tulburările sanguine, depresia, problemele digestive și pentru a stimula apetitul. Întreaga plantă de păpădie este comestibilă, de la rădăcină până la floare.
Rădăcinile de păpădie sunt recoltate toamna, după ofilirea florilor și frunzelor plantei. Acestea sunt săpate, curățate de pământ și de gât și spălate cu apă rece. După scurgere, rădăcinile sunt uscate până când încetează să mai secrete lapte.
Rădăcinile de păpădie sunt cel mai adesea folosite pentru a prepara ceai sau decoct. Pentru a face ceai, turnați apă rece peste 2 lingurițe pentru fiecare cană (250 ml), aduceți la fierbere, apoi lăsați să stea acoperit timp de aproximativ 10 minute.
Ambalare: 250g, 500g și vrac